Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с 1,6 Т.С.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен проблем с 1,6 Т.С.

Здравейте колеги.156-цата на един приятел ме хвърли по всички въможни тъчове.Значи колата е със стария мотор с металните колектори.Има обикновена газ.Проблема е,че като стигне 4000 оборота светва индикацията за проблем(дюзичката) и оборотите падат рязко надолу,а крака ми е постоянно на педала на газта.Първо се беше спукал маркуча от дебитомера до дросела,смених го,но проблема не изчезна.Настроихме газта наново и всичко е наред там.Закачахме я на компютър и изкарва доста грешки,но реално всичко работи коректно.Изтриваме грешките,но проблема остава и веднага се натрупват наново грешките.Вече съм се насочил към компютър,възможно ли е той да дава фира.Благодаря предварително на отзовалите се.
    Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
    Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
    Здравейте колеги.156-цата на един приятел ме хвърли по всички въможни тъчове.Значи колата е със стария мотор с металните колектори.Има обикновена газ.Проблема е,че като стигне 4000 оборота светва индикацията за проблем(дюзичката) и оборотите падат рязко надолу,а крака ми е постоянно на педала на газта.Първо се беше спукал маркуча от дебитомера до дросела,смених го,но проблема не изчезна.Настроихме газта наново и всичко е наред там.Закачахме я на компютър и изкарва доста грешки,но реално всичко работи коректно.Изтриваме грешките,но проблема остава и веднага се натрупват наново грешките.Вече съм се насочил към компютър,възможно ли е той да дава фира.Благодаря предварително на отзовалите се.
    Ако кажеш колега какви грешки дава може и да се помисли по въпроса,какво и е на колата.
    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
      Газовата уредба каква е - газов инжекцион или обикновена, с емулатор на ламбда-сонда?
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Изкарва грешки на дебитомер,ламбда сонда,температурен датчик,тпс.Обаче дебитомера е нов,ламбдата я мерих с мултицет и на живи данни всичко си е в нормите.Газовата е обикновена,но има емулатор и ламбда контрол,както и две кихалки на всмукателните колектори.

Comment

Потърси кое е общото между тези неща?

Comment

Най-вероятно е точно това,в което се съмнявам (ЕКУ-то).

Comment

Ивайло грешка на дебитомера може да ти запише и от блокирало моторче за празен ход,при коли със обикновенна газова каквато е и моята е редно да се проверява на месец и половина два във какво състояние е.При мен се е случвало това нещо.Знаеш как се прави почистването проверявай,действаи.
              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Working...
              X